Τώρα, δουλειά!

Η ΑΕΚ που ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της (εντός κι εκτός των γηπέδων) είναι μία ΑΕΚ που μας αρέσει πολύ. Η ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων στις περισσότερες υποχρεώσεις της τα καταφέρνει καλά. Aυτό δεν είναι κάτι το τυχαίο. Η εμπιστοσύνη των πολλών σε κάτι οικοδομείται πάνω σε υπαρκτές συνθήκες που ευδοκιμούν για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα. Όταν πραγματώνεται αυτό, το εφήμερο απλά είναι ένας πήχης που σε υποχρεώνει να θυμηθείς την ουσία σου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 

Μόνο στημένοι ή βαλτοί μέσα στο σώμα της επίσημης ομάδας δεν θα φρόντιζαν να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που διανύουμε. Τέτοιοι δεν υπάρχουν. Γιατί η στελέχωση γίνεται με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ. Οι ικανοί προσλαμβάνονται όχι για να κάνουν καριέρα εις βάρος του συλλόγου, αλλά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους (προς όφελος και της εταιρείας και του συλλόγου), κι από εκεί και πέρα ας προκύψει ότι είναι καλύτερο για το κάθε άτομο. Βέβαια τα λάθη παραμονεύουν και ενίοτε αποκτούν και περίοπτη θέση. Όχι όμως επίτηδες, αλλά από ασυμφωνίες και πρόσκαιρες δυσλειτουργίες που καλούν τους εκάστοτε ηνιοκράτες να παρέμβουν. Ο ηνιοκράτης δεν θα κριθεί γιατί παρενέβη, αλλά για το αποτέλεσμα που επέφερε η παρέμβαση του.

 

Τώρα, δουλειά! Μπορούμε να επικεντρωθούμε στα βασικά γύρω από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Το αγωνιστικό της προφίλ. Το είδος του παιχνιδιού της. Το αν θα μπορέσει ο προπονητής να «μπολιάσει» τους παίκτες του με αυτά που θέλει. Αν θα είναι σε θέση η νέα ΑΕΚ να βρίσκει λύσεις όταν το αρχικό σχέδιο μέσα σε μία αναμέτρηση στραβώσει. Αν θα υπάρχει υπομονή και αντοχή να διεκδικηθεί το καλύτερο δυνατό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Αν η ΑΕΚ μπορεί στα δύσκολα να δείξει χαρακτήρα, να πείσει ακόμα και στις όποιες κακές βραδιές -που αναπόφευκτα θα έρθουν- πως αυτό είναι η εξαίρεση. Αν, σε τελική ανάλυση, η ΑΕΚ θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καλύτερη ή χειρότερη. Παρακολουθούμε στενά την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους στο αγωνιστικό τμήμα, ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό, δίχως να χάνουμε την όποια κριτική μας διάθεση γιατί η ΑΕΚ έχει ανάγκη τη σωστή κριτική σχεδόν εξίσου με την παράλληλη αγάπη και σύνδεση.

 

ΥΓ. Στην ομάδα έχουν κάνει τα πλάνα τους, έχουν αναλάβει τα ρίσκα τους, περιμένουν κι εκείνοι να δουν αν έπεσαν μέσα ή όχι. Κάθε φορά πάντως, σε κάθε πρόσκαιρη, μικρή ή μεγάλη κρίση, κρινόμαστε όλοι για τις διαχειρίσεις που κάνουμε. Κάποιοι υπερθεματίζουν δίχως να δικαιολογείται αυτό, κάποιοι υπερβάλλουν πέραν του δέοντος κάνοντας την τρίχα τριχιά, ορισμένοι περιμένουν στη γωνία με περίεργες ορέξεις…, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούν να βγάλουν άκρη, να καταλάβουν τι γίνεται, να δουν πού πάει κάθε φορά το πράγμα. Οι πράξεις και τα τελικά αποτελέσματα είναι εκείνα που πείθουν τους ουδέτερους, που διαμορφώνουν πλειοψηφικές τάσεις και ξεκαθαρίζουν την ουσία. Σε όλα. Τα αντίστοιχα τεστ είναι πολλά κάθε χρόνο…

 

ΥΓ1. Διαβάζοντας από διάφορες πηγές σχόλια για τους Άλεφ, Πόνσε και Μπογέ, το σίγουρο είναι πως σου δημιουργείται μία θετική πρώτη αίσθηση. Ας έρθουν με το καλό, ας ενσωματωθούν όσο το δυνατόν αρμονικότερα και τότε μένει μόνο ένα πράγμα: απλά να πιστοποιήσουν τις συστατικές επιστολές τους. Αν γίνει αυτό φαίνεται πως η φετινή ΑΕΚ θα μπορέσει να δώσει από καλή θέση τη μάχη για την επίτευξη των στόχων της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *