Χαμένη υπερηφάνεια

Ο Κώστας Λαδιάς (προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) αρθρογραφεί στο aek24hours.gr για αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν από τη φετινή πορεία της Ένωσης.

 

Διαβάστε το κείμενο:

 

Αρχικά συγγνώμη που σταμάτησα να γράφω πρώτα απ’ όλα από τους αναγνώστες του site και μετά από τον διαχειριστή. Ο λόγος είναι ότι απέτυχα ή μάλλον σήκωσα ψηλά τον πήχη για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στην Ευρώπη και ήθελα να ξεκουράσω την σκέψη των αναγνωστών μας.

 

Τώρα όμως με καθαρό μυαλό, ήρεμη κρίση, σκέφτομαι αλλά πάντα με αγάπη για την ομάδα μας πρέπει να κάνουμε απολογισμό γιατί η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα μικρομεσαία, αλλά ομάδα με στόχους πρωταθλητισμού και καλή πορεία στην Ευρώπη.

 

Φέτος, με προσδοκίες υψηλές λόγω κατάκτησης κυπέλλο και αναμενόμενων εκλογών ΕΠΟ το λιγότερο που θα έπρεπε να είχαμε πάρει είναι ξανά το Κύπελλο, τη διεκδίκηση μέχρι τέλους του πρωτάθληματος και την πρώτη θέση το λιγότερο στα Play off.

 

Δυστυχώς όλοι οι στόχοι απέτυχαν και η χρονιά ειναι κάκιστη.

 

Ένας επιχειρηματίας μου είχε πει «δεν αντέχω να βάζω λεφτά  στο χόμπι μου και να μου κλέβουν ότι δικαιούμαι γι’ αυτό παραιτούμαι». Του είπα έχετε δίκιο.

 

Τώρα που άλλαξε η ΕΠΟ και οι αντίπαλοι μας ειναι ο ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι με 100 άτομα στη Λεωφόρο η ΑΕΚ σαν ομάδα ήταν χειρότερη από τον προβληματικό ΠΑΟ και η σειρά κατάταξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατέληξε σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ.

 

Φίλοι μου, η ΑΕΚ σε αυτή τη σειρά είναι ομάδα μικρομεσαία, ομάδα συντήρησης, ομάδα συμβιβασμού.

 

Το χειρότερο είναι ο συμβιβασμός που οδηγεί σε αδράνεια, σε συρίκνωση και τελικά σε αφάνεια.

 

Εγώ την ΑΕΚ, την ΑΕΚ της πρόσφυγιας, την ΑΕΚ της original 21, την αγάπησα γιατί είχε την Φιλαδέλφεια, την πύρινη Σκεπάστη, το κάστρο της, γιατί ήταν γροθιά στο κατέστημενο, γιατί έπαιζε μπαλάρα, γιατί κάθε Σαββατοκύριακο με έφτιαχνε, με διασκέδαζε…  Και στις πίκρες ακόμα, έλεγα παροδικές είναι, θα διορθωθούν τα πράγματα… Έχουμε Φιλαδέλφεια δυναμική, κόσμο, πάλι θα αλλάξουν όλα. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι…

 

Ρεαλιστικά δεν έχει αλλάξει κάτι η ΑΕΚ και ιδιαίτερα φέτος, που ξαναλέω η περυσινή κατάκτηση του κυπέλλου δημιούργησε προσδοκίες αλλά ΜΑΤΑΙΑ η ΑΕΚ απέτυχε σε όλους  τους στόχους.

 

Στο ελληνικό μίζερο ποδόσφαιρο, το λιγότερο θα ήθελα μια ομάδα με δυναμική ΑΕΚ 1990-1996. Ας μην έπαιζε το ίδιο διαστημικό ποδόσφαιρο, αλλά ας είχε μια δυναμικά, ένα κίνητρο για να πηγαίνουμε στο γήπεδο με ευχαρίστηση.

 

ΥΓ: Τον Ιούνιο εύχομαι να δω μπουλντόζες!

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

One thought on “Χαμένη υπερηφάνεια

  • 25/05/2017 at 9:00 pm
    Permalink

    Μην απογοήτευσε αγαπητέ μου φίλε, δεν είναι κακό να βάζουμε γεναιοδωρους στόχους που επιτρέπουν την ανύψωση, κακό ειναι που κάποιοι… κρατάνε το άθλημα στην μιζέρια για προσωπικό μικρό όφελος.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *