Όπως παλιά

Αυτοί οι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ θρίαμβοι, αυτές οι μαζεμένες σημαντικότατες νίκες της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν.

 

Είναι νίκες βγαλμένες και από τις παλιές εποχές στις οποίες η Ένωση ήταν ΜΟΝΙΜΗ απειλή (και ανοιχτή πληγή συνάμα…) για τον Ολυμπιακό σημειώνοντας σειρά νικών εις βάρος του, αλλά και από τα δύσκολα χρόνια που οδήγησαν στο νέο ξεκίνημα του 2013. Είναι βγαλμένες και από τις γκολάρες του Τιμούρ, του Κωστή, του Κασάπη, του Ντέμη, του Ντανιέλ, του Μαρτσέλο, του Πετκόφ, του Κοπιτσή, αλλά και από τις δύσκολες στιγμές κατά τις οποίες αυτοί δεν σέβονταν ούτε όσιο και ιερό και έβγαζαν απέναντι μας απωθημένα. Είναι βγαλμένες από τις μεγάλες σε εύρος νίκες που έχουμε σημειώσει απέναντι τους, αλλά και από τη δυσκολία που μας προκάλεσαν οι δύο ήττες στο Φάληρο με βαρύ σκορ στις δύο πρώτες αγωνιστικές περιόδους επιστροφής της ΑΕΚ στη Super League.

 

Εκεί στα δύσκολα του 2015 και του 2016, πονέσαμε, αμφισβητήσαμε. Αλλά, κυρίως, σκύψαμε το κεφάλι και δουλέψαμε. Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα πλεονεκτήματά μας (αφού πρώτα ΤΑ ΑΥΞΗΣΑΜΕ δίχως να το πάρουν χαμπάρι αρκετοί…), σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση των «ερυθρόλευκων», και πλέον τα ΑΕΚ-Ολυμπιακός (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) είναι μία ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Δεν εξαρτιούνται μονάχα από εμάς, αλλά και από τα κέφια μας… Το γεγονός πως θα παίξουμε ξανά μαζί τους του χρόνου (εκτός κι αν προκύψει καμία όψιμη νέα διοργάνωση τύπου League Cup…) ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ.

 

Το κακό με τους Πειραιώτες δεν είναι μόνο πως χάνουν, αλλά το γεγονός πως δείχνουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ απέναντι στην ΑΕΚ. Αλλά, πλέον, εμείς το χαιρόμαστε και προχωράμε παρακάτω.  Προς ώρας δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε που, π.χ., το 2-0 δεν έγινε 3-0, αλλά 2-1, και μας κράτησε με κομμένη την ανάσα μη και γίνει καμία στραβή στα τελευταία λεπτά. Το μόνο που έχει αξία αυτή τη στιγμή να προβληθεί ως πρωταρχικό είναι πως τους έχουμε πλέον μέσα στα γήπεδα όπως παλιά… Ας το χαρούν οι νεότεροι Ενωσίτες, ας το θυμηθούμε οι παλιότεροι. Δεν ξέρω αν «όλα εδώ πληρώνονται», αλλά αν ο Τίγρης ακόμα δεν τους έχει ειδοποιήσει δεν ξέρω κι εγώ τι έχει να γίνει τα επόμενα χρόνια.

 

ΥΓ. Δεν μπορώ να μην το πω. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Τον φοβόμουν αυτόν τον αγώνα ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. Όχι για λόγους ποδοσφαιρικής λογικής, αλλά για μαθηματικούς λόγους. Πόσο εύκολο θα ήταν να τους νικήσουμε για άλλη μία φορά μέσα στη σεζόν και μάλιστα δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες; Στατιστικά έμοιαζε και ήταν παλούκι. Στην πράξη αποδείχτηκε το όλο πράγμα μία Ενωσίτικη ιστορία για δύσπιστους και ευκολόπιστους συνάμα… Τώρα; Δύο πράγματα. Αφενός Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, και αφετέρου κάτι ευρύτερο: Θα το επαναλάβω. Όποιος αποκαθηλώνει τον προηγούμενο βασιλιά, δικαιούται να ζητάει τα περισσότερα. Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να το παλέψει η ΑΕΚ όσο μπορεί και σε όλα τα μέτωπα, γιατί ξέρουμε καλά τη φετινή μας δυναμικότητα. Την ξέρουν κι άλλοι. Δέκα αναμετρήσεις για τον τίτλο του πρωταθλητή, τρεις μόλις για τον τίτλο του Κυπελλούχου, συν δύο (το λιγότερο) για μία παραπέρα ευρωπαϊκή εκτόξευση. Το υπόλοιπο της φετινής σεζόν μας γυρνάει στα μεγάλα και πολύ καλά χρόνια της Ένωσης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *