ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την ΑΕΚΑΡΑ θα την σέβεστε – Μονώσεις ταρατσών ο Λιβάγια

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» η Ενωση που παραλίγο να αυτοκτονήσει και πάλι με την μπάλα να πηγαίνει με τα δυσκολίας στα δίχτυα, κατάφερε τελικά να αναδειχθεί ισόπαλη με 2-2 στην παράταση απέναντι στον Αρη και να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάρκο Λιβάγια που πέρα από σπουδαίος παίκτης έκανε στο Χαριλάου και… μονώσεις ταρατσών στους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Μαντσίνι στο 57’ και ο Ντιγκινί στο 93’ είχαν διαμορφώσει το 2-0, όμως ο Μάρκο Λιβάγια στο 96’ με διπλή προσπάθεια οδήγησε το ματς στην παράταση για να διαμορφώσει το 2-1 στην κανονική διάρκεια, ενώ στο 102’ μετά από έξοχο συνδυασμό Αλμπάνη και Ολιβέιρα έκανε το 2-2 και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Οι ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Καρέρα έχασαν τα… άχαστα. Είχαν δοκάρι στο 75’ με τον Σιμόες και με τον Αλμπάνη στα τελευταία λεπτά της παράτασης, αλλά τελικά πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθευνση πως «την ΑΕΚΑΡΑ θα την σέβεστε».

Με 8 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι κιτρινόμαυροι, καθώς αποβλήθηκαν οι Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα με δεύτερες κίτρινες κάρτες. Η Ένωση έχασε και με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπες.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης (46’ λ.τρ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (65’ λ.τρ Χουλτ), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (73’ Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάγια (110’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.