Δέκα χρόνια μετά διέλυσαν το σκάκι – «Δεν έχουμε αθλητές», λέει ο νέος έφορος – «Θα επιστρέψουμε μόλις αλλάξει αυτή η διοίκηση», λένε αθλητές και πρώην έφοροι

19
Δεκέμβριος
2016

Δημοσιευτηκε απo ΑΕΚ24ΗOURS

Δημοσιευτηκε σε Εραστής της ΑΕΚ

0 Σχόλια

Πέρασαν 10 χρόνια από την ίδρυση του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ και κανείς δεν πίστευε στην εξαφάνισή του από το χάρτη των τμημάτων της Ερασιτεχνικής. Κι όμως, η διοίκηση Αλεξίου το κατάφερε και αυτό στα τόσα αρνητικά που έχει προκαλέσει στο σωματείο.

 

Για ένα χιλιάρικο ο λόγος. Στο βωμό των χρημάτων, σβήστηκαν μονομιάς 10 χρόνια προσφοράς και ατελείωτου, ανιδιοτελούς και ρομαντικού αγώνα. Δυστυχώς στη σημερινή ΑΕΚ δεν υπάρχει τίποτα απ’ όλα αυτά. Δεν θυμίζει τίποτα ΑΕΚ!

 

Πως όμως έχουν τα πράγματα;

 

Όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε εταιρία για να χρηματοδοτήσει τη φετινή χρονιά για να μπορέσει το σκακιστικό τμήμα από τη Β’ Εθνική να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Η χορηγός εταιρία συζήτησε με τον πρώην πλέον έφορο του τμήματος, Χρήστο Πιλάλη στον οποίο ήθελε να δώσει 3.000 ευρώ και όχι 1.000 όπως και έκανε. Η χορηγία θα γινόταν στο λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο κ. Πιλάλης γνωρίζοντας την κατάσταση, προσπάθησε να «στείλει» αυτά τα χρήματα κατευθείαν σε λογαριασμούς αθλητών. Όμως η εταιρία ήθελε να ακολουθήσει την οδό που εκείνη επιθυμούσε. Ήθελε λοιπόν να δώσει 3.000 ευρώ, αλλά ο κ. Πιλάλης είπε «δώστε αρχικά 1.000 ευρώ να τσεκάρετε πως είμαστε εντάξει και μετά προχωράτε και στα υπόλοιπα 2.000 ευρώ». Τα λεφτά μπήκαν στο λογαριασμό της ΑΕΚ και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Κανείς δεν είδε, δεν άκουσε, δεν γνωρίζει. Χάθηκαν… Ο Χρήστος Πιλάλης ζήτησε αυτό το ένα χιλιάρικο από τη διοίκηση Αλεξίου για να «τρέξει» τις υποχρεώσεις του τμήματος, αλλά απάντηση δεν πήρε. Το ποσό δεν δόθηκε ποτέ!!! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγει όλη η βασική ομάδα την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω και η ΑΕΚ πλέον να μείνει χωρίς αθλητές που να μπορούν όχι μόνο να την οδηγήσουν στην άνοδο αλλά να την κρατήσουν στη δεύτερη κατηγορία.

«Θα μας αδειάσουν τη γωνιά»

 

Όπως είναι λογικό, η απογοήτευση και η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη από τον Χρήστο Πιλάλη, ο οποίος σε συνάντηση με τους αθλητές που αποχώρησαν έδωσαν όρκο επιστροφής μετά δακρύων μόνο όταν αποχωρήσει η διοίκηση Αλεξίου, με την ευχή πως «θα μας αδειάσουν τη γωνιά».

 

Στο σημείο μηδέν!

 

Εδώ και μερικές μέρες, νέος έφορος στο τμήμα έχει αναλάβει ο Μιχάλης Πρεβενιός. Ο ίδιος μιλώντας στο aek24hours.gr αναφέρει για την όλη κατάσταση: «Οι ετήσιες μεταγραφές έχουν λήξει. Έχουν φύγει όλοι οι βασικοί μας αθλητές. Η κατάσταση είναι άσχημη. Η ομάδα βρίσκεται στη Β’ Εθνική, αλλά δεν είναι επιπέδου Β’ Εθνικής. Είναι για πιο κάτω κατηγορία. Στην ομιλία που είχα με την γενική γραμματέα της Ερασιτεχνικής, κα Κάσκαρη μου έδειξε πως δεν είναι ενημερωμένη για το τμήμα και δεν ήξερε τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Δεν υπάρχει οικονομικό μπάτζετ. Είπαμε να ρίξουμε το βάρος στις ακαδημίες. Εκεί δεν βρήκα κανένα παιδί. Είμαστε στο σημείο μηδέν. Όπως καταλαβαίνετε, όταν είσαι στο σημείο μηδέν, αυτό σε φοβίζει. Σε τρομάζει! Συμφωνήσαμε με την κα Κάσκαρη να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τμήματος. Ήξερα και τους προηγούμενους εφόρους. Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Ο Χρήστος Πιλάλης αλλά και ο Φώτης Αρμπής έτρωγαν από τον προσωπικό τους χρόνο για το τμήμα. Δεν έβαλαν ούτε ευρώ στην τσέπη τους. Όπως είπα και πριν, η ομάδα δεν είναι για άνοδο αλλά ούτε για παραμονή. Σημασία για μένα έχουν υποδομές. Αυτό είναι το Α και το Ω».

 

Το σκακιστικό τμήμα έχει χαρίσει πάρα πολλούς τίτλους στο σωματείο ΑΕΚ. Σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Μετάλλια, Κύπελλα, Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και στην Αττική. Μία αναζήτηση στο google θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *