Νέα ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο

28
Δεκέμβριος
2016

Δημοσιευτηκε απo ΑΕΚ24ΗOURS

Δημοσιευτηκε σε AEK 24 HOURS / Αλλόθρησκοι

0 Σχόλια

Διαμάχης συνέχεια μεταξύ των κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζου, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να έχει μία ακόμα καταδικαστική απόφαση την Τετάρτη 28/8. Στον κ. Αλαφούζο επιβλήθηκε νέα ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή, όπως και στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη.

 

Μία απόφαση που κρίνει τον Γιάννη Αλαφούζο ένοχο ως ηθικό αυτουργό (σ.σ. αυτουργός ο Κυριάκος Θωμαΐδης) για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το δικαστήριο θεωρεί ότι οι αξιόποινες αυτές πράξεις από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ έγιναν (κατ’ εξακολούθηση) έπειτα από εντολές του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αμφότεροι κριθεί ένοχοι (δύο φορές μάλιστα) και καταδικάσθηκαν με δύο αποφάσεις, σε ποινή φυλάκισης 1 έτος και 4 μήνες (και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ) με την μία απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικής απόφασης και σε 1 έτος φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με δεύτερη απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κατόπιν μηνύσεων του εφοπλιστή προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Ο μηνυτής, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε κερδίσει στο παρελθόν και μία ακόμη υπόθεση εις βάρος του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και του δημοσιογράφου και αποζημίωση τότε, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ενώ τους είχε απαγορευθεί η δημοσιοποίηση εγγράφων ποινικής δικογραφίας και τους είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα.

 

Μάλιστα, με απόφαση του Αρείου Πάγου, είχε κριθεί ότι ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, ήχθη στις επίμαχες ενέργειές του, όχι από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά με μόνο σκοπό την εξύβριση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι είχαν αγνοήσει τις δικαστικές αποφάσεις και τις επιταγές του Νόμου, γεγονός που έφερε τις ανωτέρω αποφάσεις εις βάρος τους, από το δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *