Το ψήφισμα για το γήπεδο της Πανελλήνιας Διάσκεψης της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ

11
Ιανουάριος
2017

Δημοσιευτηκε απo ΑΕΚ24ΗOURS

Δημοσιευτηκε σε ΑΕΚ Ποδόσφαιρο / άνδρες

0 Σχόλια

Μακριά από τον αποστεωμένο δογματισμό του μονόλογου και από την αγκύλωση του διχασμού,η Διάσκεψη της Λέσχης επένδυσε στη γνωστή διαχρονική αλήθεια: η ουσία της ελεύθερης Συνείδησης αποκαλύπτεται με την Ενότητα και το Διάλογο.Τώρα,εμπλουτίζονται οι προσανατολισμοί της Λέσχης για τις πολλές επόμενες εκδηλώσεις.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική συμμετοχή τους: την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Ευάγγελο Ασλανίδη–Μηνά Λυσάνδρου,την ΚΑΕ ΑΕΚ και τους Γιώργο Νικολάου–Νίκο Μπαμπανικολό–Σταύρο Δουβή,το ΑΣ ΑΕΚ και τους Αλέξη Αλεξίου–Σοφία Κάσκαρη–Λευτέρη Αρχόντη–Νίκο Παπανικολάου,τους εφόρους Κώστα Ποτού-Γιάννη Βερούτη-Νίκο Καραμπουρνιώτη-Γιώργο Τριανταφύλλου-Ράνια Καραγιάννη-Νίκο Παναγιωτίδη,τους προπονητές Γιώργο Σαμαρά- Κώστα Τούτση και αθλητές-αθλήτριες της ομάδας.

 

Βραβεύθηκαν για τη μάχιμη προσφορά τους στην ΑΕΚ ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος,ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς,ο υποψήφιος Δήμαρχος στην πατρογονική γη Γιώργος Αράπογλου και ο εμβληματικός Νίκος Ξηροκώστας.

 

Οι ομιλίες Αλέξανδρου Μαργαρίτη,Τάσου Μπουλμέτη,Νότη Μαυρουδή,Σπύρου Τζόκα,Άκη Γεροντόπουλου,Ανδρέα Μαλάτου,Χάρη Οικονομόπουλου,Νίκου Μάλλιαρη,Γιώργου Ζαχαριάδη και Χρήστου Γαντζούδη,θα αξιοποιηθούν. Εγκάρδιες ευχαριστίες και στους 130 εκλεκτούς Ενωσίτες που συμμετείχαν προσθέτοντας το κύρος τους στην εκδήλωση..Ειδική μνεία στους Defenders.

 

Aκολουθεί το Ψήφισμα που επικυρώθηκε ομόφωνα.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Απευθυνόμαστε στους θεσμικούς φορείς και στους φιλάθλους που νοηματοδοτούν η σκέψη τους με την ευγένεια της νηφαλιότητας.Η ΑΕΚ διαχρονικά δεν μπορεί να λογίζεται μόνον ως αθλητικό σωματείο που περιχαρακώνει τη δράση του στους αγωνιστικούς χώρους.Έχει σταθερές ορίζουσες στην ιστορική συνείδηση της προσφυγιάς και είναι ακατάλυτη κοινωνική δύναμη που επενδύει σε αξιακούς κώδικες Ήθους και Πολιτισμού.

 

Σε αυτήν την ιστορική ομάδα επιχειρούν σήμερα να αποχυμώσουν την πρωταγωνιστική αναδημιουργία της, επινοώντας τεχνητά εμπόδια στην ανέγερση του νέου γηπέδου στην πατρογονική Εστία της.Η δική μας αγωνία για το γήπεδο συγκρούεται με δύο άλλες αγωνίες: από τη μία,με την αγωνία του Δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας να προβληθεί ως ασυμβίβαστος επαναστάτης για να καρπωθεί την ηγεμονία στον πολιτικό χώρο του και από την άλλη με την αγωνία ενός πυρήνα ατόμων που διατείνονται ότι είναι Ενωσίτες,για να υπονομεύσουν την ανέγερση του γηπέδου αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε προστάτες της ΑΕΚ με ουτοπικές φαντασιώσεις.

 

Καλούμε κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα να αξιοποιήσει τις πρόσφατες γνωμοδοτήσεις της Βουλής,της Κυβέρνησης και του Συμβουλίου της Επικρατείας,ώστε να εκδοθεί σύντομα η οικοδομική άδεια για την ανέγερση της Αγια-Σοφιάς,που θα στεγάσει την κοσμαγάπητη ομάδα με τα βαριά 93χρονα Σύμβολα,αλλά και θα προσφέρει στην περιοχή μια “σημαντική παραγωγική επένδυση”,όπως σημειώνει το ΣτΕ.

 

Μια Πολιτεία Ελευθεροφροσύνης και Δικαίου δεν μπορεί να βιαιοπραγήσει εναντίον της παγιωμένης διαφωτιστικής αντίληψης για το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *