Να ετοιμάζουμε φωτογραφικές μηχανές;

17
Ιούνιος
2017

Δημοσιευτηκε απo Κώστας Μαρούντας

Δημοσιευτηκε σε Κώστας Μαρούντας / Στήλες ΑΕΚ

7 Σχόλια

Η προσδοκία για κάτι καλό πάντα μεγαλώνει μέσα σου το άγχος. Ειδικά, όταν πρόκειται για κάτι μεγάλο, με σημαντικότατες διαστάσεις που απλώνονται σε διάφορα πεδία. Το πόσο θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ είναι γνωστό. Το τι έχουμε περάσει, επίσης. Τα συναισθήματα που μας έχει γεμίσει αυτό το διάστημα των τόσων χρόνων -που είμαστε επί της ουσίας άστεγοι και απλά συντηρούμε το ΟΑΚΑ- είναι τόσα πολλά που ο καθένας μας δεν μπορεί να τα ξεχάσει. Ακόμα και αν θέλει… Πιεστήκαμε πολύ, για κάτι που -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα έπρεπε να είχε τελειώσει αρκετά νωρίτερα με την αρωγή όλων, καθώς πραγματικά πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και παράλληλα για ένα έργο με πολλαπλές θετικές προεκτάσεις για όλους όσους έχουν τα μυαλά μέσα στο κεφάλι τους, όσους συμβαδίζουν με τις αναγκαιότητες της εποχής και έχουν κατανοήσει την αξία της δημιουργικότητας, όσους παραιτήθηκαν από την γκρίνια των δύσκολων καιρών που διανύουμε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και «παντρεύτηκαν» το όραμα ενός μέλλοντος εξωστρεφούς και παραγωγικού…

 

Φαίνεται, από αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, πως είμαστε κοντά στο να ξεκινήσει το έργο. Η ίδια η επίσημη ΠΑΕ μας διαβεβαιώνει για κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύουν σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο. Το πιστεύουν και οι ίδιοι και το λένε. Δεν τους συμφέρει να προκαλούν προσδοκίες, γιατί στο σημείο που είμαστε κάθε διάψευση θα γεννοβολάει οργή. Είναι ένα λεπτό ζήτημα, που εμάς τους Ενωσίτες μας έχει κάνει να φυσάμε και το γιαούρτι, γιατί πολλοί μας κέρασαν χυλό όλα αυτά τα χρόνια. Αν πραγματικά ξεκινήσει το έργο σύντομα, αφού επίκειται η έκδοση της άδειας, αυτό θα σηματοδοτεί ΑΕΚτσήδικη παλιγγενεσία. Θα είναι έργο τομή στην ιστορία και της ΑΕΚ, και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου/αθλητισμού, και της Νέας Φιλαδέλφειας… Και τα όσα έγιναν από το 2013 μέχρι σήμερα θα μπορούν να γραφτούν σε βιβλίο που θα έχει το χαρακτήρα ντοκουμέντου…

 

Ας ξεκινήσουν με το καλό τα έργα και θα έχουμε πολλά να πούμε. Για τις τακτικές και τη στρατηγική της ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, για τα εμπόδια που τέθηκαν από διάφορες εξωγενείς πλευρές με άμεσους, έμμεσους και ύπουλους τρόπους. Το ζήτημα της ανέγερσης γηπέδου για μια μεγάλη ομάδα όπως η δική μας είναι μεγάλη υπόθεση με την οποία ανακατεύονται πολλοί. Kαι οι «σωστοί» και οι «λάθος», όπως συμβαίνει άλλωστε παντού στον ελλαδικό χώρο… Κάποιοι το ήθελαν διακαώς (οι περισσότεροι), κάποιοι ήταν στο «όχι» με τα ρούχα του «ναι» (λίγοι, αλλά αρκετοί για σημαντικές καθυστερήσεις), και ορισμένοι κρύβονταν (και φαινομενικά δεν ασχολιούντουσαν) ενώ ήταν από τους πρώτους που δεν θα ήθελαν ME TIΠΟΤΑ κάτι τόσο πολύ ενισχυτικό για το μέλλον της ΑΕΚ. Ας είναι.

 

Αν μπουν σε λίγο καιρό οι μπουλντόζες στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, αυτό σε συμβολικό επίπεδο θα σημαίνει μια πολλαπλή νίκη της ίδιας της ΑΕΚ εις βάρος πολλών εμποδίων και αντιπάλων. Οι φωτογραφίες που θα βγουν δεν θα είναι από το παρόν, αλλά από το παρελθόν και το μέλλον συνάμα. Μνήμες από το χτες θα ανατροφοδοτηθούν, σπουδαία και βαθιά συναισθήματα θα λάβουν τη σύγχρονη εκδοχή τους, η ομάδα θα ισχυροποιηθεί αγωνιστικά, οικονομικά, συμβατικά και μη, ο δικέφαλος αετός θα συνεχίσει τις πτήσεις, αλλά με πιο αγέρωχο ύφος και σε μεγαλύτερα ύψη… Αλλά, για όλα αυτά θα τα πούμε εν καιρώ πορεία. Στο σήμερα προέχει η έναρξη του έργου, και φυσικά οι παράλληλες διεργασίες για να δούμε του χρόνου μια ΑΕΚ ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να ικανοποιήσει τους φίλους της περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω στα γρασίδια. Είτε αυτά αφορούν σε ελληνικό έδαφος, είτε (και) σε ευρωπαϊκό… Να ετοιμάζουμε φωτογραφικές μηχανές, λοιπόν;

7 σκέψεις για “Να ετοιμάζουμε φωτογραφικές μηχανές;

 1. Χθες δεν μας λέγατε πως υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα για να ξεκινησει το έργο και ότι έχετε μια πληροφορία σημαντική που αφορά το οικόπεδο και θα την αποκαλύψετε; Σήμερα πως και αλλάξατε ρότα;

  • Δεν αλλάξαμε ρότα. Αυτά που λέμε κάθε μέρα ισχύουν και είναι ξεκάθαρα. Εμείς τολμάμε να τα γράψουμε. Καταλαβαίνουμε πως σχεδόν σε όλους δεν αρέσουν, αλλά τι να κάνουμε? Να πούμε ψέματα? Επιθυμία άλλωστε όλων μέσα σε αυτό το σάιτ είναι να γίνει το ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Αν δεν το έχετε καταλάβει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό…

   • Εγώ δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ την επιθυμία σας για το γήπεδο. Αυτό όμως που δεν μου αρέσει είναι να κάνετε λόγο χθες για ‘καυτό’ ζήτημα σε σχέση με το οικόπεδο, το οποίο προφανώς εάν ισχύει μπορεί να καθυστερήσει το έργο, και σήμερα ανεβάζετε άρθρο με την ευχή να ξεκινήσουν τα έργα. Αυτά τα δύο άρθρα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

    Όσο αφορά το τι είναι ξεκάθαρο και τι όχι, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά για παράδειγμα χθες με την υψομετρική τα κάνατε θάλασσα. Ο λόγος που αφορά μόνο τις δυο πλευρές του γηπέδου είναι επειδή μόνο δύο δρόμοι θα υπογειοποιηθούν, επομένως μόνο για αυτούς χρειάζονται υψόμετρα. Στις υπόλοιπες δυο πλευρές δεν χρειάζονται υψόμετρα, εφόσον δεν αλλάζουν Επίσης στην σελίδα 6; σημείο 10 της μελέτης όπως δημοσιεύθηκε εχθές λέει επί λέξη:

    ”Η υπόψη υψομετρική μελέτη συνάδει με την υφιστάμενη κατάσταση στις
    αξονοδιασταυρώσεις Καππαδοκίας και βόρειου πεζόδρομου και αντίστοιχα Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ανατολικού πεζόδρομου, είναι δε εν γένει συμβατή με την υποβεβλημένη και μη εισέτι αδειοδοτηθείσα περιβαλλοντικά, μελέτη ‘’Ταπείνωσης και κάλυψης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου-Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια ‘’.

    Επομένως είναι συμβατή με την υπογειοποίηση, σε αντίθεση με ότι γράψατε χθες.

    • Διαβάστε τη δεύτερη παράγραφο μετά το αποφασίζουμε και τα ξαναλέμε. Το ένα κείμενο χθες είναι ρεπορτάζ και το άλλο άποψη.

     • Την διάβασα, και δεν βλέπω που έιναι το πρόβλημα. Απλώς αναφέρει για να υλοποιηθεί η μελέτη θα πρέπει να γίνουν κάποιες οριστικές μελέτες, καθώς και να ελεγχθεί εάν πρέπει να άκρη του ανατολικού πεζόδρομου να προσαρμοστεί μετά την υπογειοποίηση.

      Δεύτερον, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται οι απόψεις να μην συνάδουν με το ρεπορτάζ. Συμφωνώ με κάθε λέξη στο σημερινό άρθρο, αλλά αυτό που δημιούργησε ερωτηματικά ήταν το χτεσινό άρθρο. Καλύτερα για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις να κάνετε εκτενέστερη ανάλυση και να παρουσιάζετε τα σχετικά αποσπάσματα από έγραφα.

     • Γεγονότα παραθέσαμε χθες και ζητήματα που πρέπει να μας ανησυχούν. Η υψομετρική αφορά δύο δρόμους που στην ουσία δεν είναι δρόμοι. Έναν πεζόδρομο και έναν μισό δρόμο που πρέπει να γίνει η διάνοιξη του για να προχωρήσει αφού πρώτα φύγουν τα σκουπίδια από το άλσος. Για τους άλλους δύο δρόμους, πίσω από τη Σκεπαστή και πίσω από τις θύρες 3-4 και λοιπά πρέπει να μας πουν τι θα κάνουν…

 2. Έτσι να μιλάτε ρε παιδιά πιο καθαρά γιατί πολύς κόσμος δεν έχει τον χρόνο να διαβάζει τα έγγραφα. Έτσι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

  Το είπε ο κ Ανδριόπουλος στον ΣΠΟΡ ΦΜ, πως η υπογειοποίηση απαιτεί άλλες μεθόδους. Για αυτό έκανε και λόγο για δυο διαφορετικά έργα που συναντώνται. Εάν θυμάμαι καλά το είπε στην ΕΡΤ πως μελέτη για την υπογειοποίηση, και επομένως υψόμετρα θα δωθούν όταν η ΜΠΕ για την υπογειοποίηση. Εάν παρακολουθήσετε ολόκληρη την συζήτηση στην ΕΡΤ, αλλά και χθες στο ΣΠΟΡ ΦΜ νομίζω θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

  Επίσης στο δεύτερο σχολιό μου έκανα εκ παραδρομής λάθος για τους δύο δρόμους, απολογούμαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *