Έχουμε μπει σε καθοριστικές και ιστορικές μέρες…

24
Ιούλιος
2017

Δημοσιευτηκε απo Κώστας Μαρούντας

Δημοσιευτηκε σε Κώστας Μαρούντας / Στήλες ΑΕΚ

0 Σχόλια

Δεν είναι όλες οι μέρες, οι εβδομάδες, οι περίοδοι, ίδιες. Προκύπτουν κάτι μέρες-εβδομάδες-περίοδοι που η προσμονή σου είναι πολύ μεγάλη, άσχετα αν προσπαθείς να την τιθασεύσεις (γιατί έχεις δει τόσα πολλά στην πολύπαθη αυτή χώρα, και ειδικά στα θέματα που σχετίζονται με την κιτρινόμαυρη λατρεία μας)…

 

Γιατί «ο νους ταξίδια κάνει» και άντε να τον μαζέψεις «άμα βρει το δρόμο του».  Ένα καλό αποτέλεσμα με την ΤΣΣΚΑ που να ανοίγει το δρόμο της πρόκρισης στην επόμενη φάση στην επιστροφή μας στο Champions League, και έναρξη εργασιών στα ιερά χώματα της «αδειοδοτημένης» Νέας Φιλαδέλφειας.  Ή μήπως, για να το θέσω καλύτερα, άδεια-έναρξη εργασιών και παράλληλα και θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ρώσους; Μην το ιεραρχούμε, και μην διαλέγουμε. Τα θέλουμε και τα δύο και καλά κάνουμε!

 

Οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται επί του πρακτέου. Η ΑΕΚ αυτήν την εβδομάδα  έχει δύο μεγάλες προκλήσεις.  Διαφορετικής σημασίας και βεληνεκούς, αλλά είπαμε αυτά δεν πρέπει να μας μπερδεύουν. Προσκλητήρια με ιστορικές διαστάσεις, που δεν πρέπει να πεταχθούν…  Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα;  Θα φανεί… Αν λάβουν χώρα αυτά που θέλουμε, τότε διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, τότε δείχνεις τη δυναμική σου, τότε λειτουργείς σαν ένα μεγάλο μέγεθος για τον εγχώριο ανταγωνισμό και ως ένα -εν δυνάμει- αξιόλογο για αυτόν εκτός συνόρων, τότε περνάς το μήνυμα σε εχθρούς και φίλους πως όχι μόνο είσαι ξανά εδώ, αλλά πως -όντως- τα καλύτερα έρχονται. 

 

Tι είναι αυτό που σε καθυστερεί, σε προβληματίζει και σε φοβίζει; Πολέμησε το! Ας αποδειχτεί πως ΑΕΚ σημαίνει ξανά και μαχητική διεκδίκηση των δικαίων, των οραμάτων και των έργων πνοής. Δώσε εσύ τον καλύτερο σου εαυτό ΑΕΚάρα μας και εμείς όλοι εδώ είμαστε. Θα χαρούμε, θα πιστέψουμε, θα ελπίσουμε, θα στηρίξουμε, θα «καρφώσουμε τα δόντια μας», θα δώσουμε ξανά μετά από καιρό άλλη χροιά στο να είσαι ΑΕΚ. Να μου συγχωρεθεί το ύφος, απλά κρίνω -όπως όλοι μας…- πως έχουμε μπει σε καθοριστικές και ιστορικές μέρες.  Αυτές είναι εκείνες που μνημονεύονται εσαεί…

 

ΥΓ. Για το γήπεδο μένει να αρχίσουν τα έργα, λοιπόν. Μια πραγματική κοσμογονία στον «πλανήτη ΑΕΚ». Μετά, ίσως, είναι η ώρα που τα λόγια θα είναι περιττά. Προσοχή, όμως. Δεν θα τρώμε αμάσητο το οτιδήποτε. Δεν θα σιωπούμε. Έτσι είναι ο ΑΕΚτσής. Βλέπει, σκέφτεται, καταλαβαίνει. Ιεραρχεί, ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητες, δεν κρύβει κάτω από το χαλάκι, δεν στέκεται μόνο στα βολικά. Δεν πέφτει στην παγίδα των δίπολων δίχως ουσία. Αναγνωρίζει ατομικές αξίες και ικανότητες, προσφορές και δυναμισμό, αλλά έχει απαιτήσεις και δεν πετάει τη συλλογικότητα στον κάδο. Δεν είναι σκέτος πανηγυρτζής, αλλά ικανός για χαρές, ορθές αποτιμήσεις και ευθυκρισία. Γιατί το έργο πρέπει να γίνει, αλλά και γιατί η κουβέντα για κάποια ζητήματα που καίνε θα πρέπει να παραμένει ανοιχτή. Όμως, όχι με φόντο τα μπάζα. Η εκτόξευση της ΑΕΚ πρέπει να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό, αλλά ταυτόχρονα η ενωσίτικη οικογένεια οφείλει να επιδείξει αποθέματα αυτοσεβασμού και μεγαλοψυχίας, δίπλα στην ορθή κρίση και στην ανεξάρτητη σκέψη. Στο δίλημμα αποτελεσματικότητα ή δημοκρατική λειτουργία,  νομίζω πως πρέπει να πασχίσουμε και για τα δύο… Γιατί η απαίτηση για δημοκρατία δίχως αποτέλεσμα είναι κούφια λόγια δίχως ουσία και απτό μέλλον, αλλά και αποτελεσματικότητα δίχως δημοκρατία είναι κάτι άλλο που δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ και στη φαιά ουσία της… Δεν ξύνω πληγές, απλά προσπαθώ να τα βάλω σε μια σωστή θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *