Από τις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο ο κόσμος με το τάβλι ανά χείρας, για να δει αγώνα

20
Απρίλιος
2014

Δημοσιευτηκε απo ΑΕΚ24ΗOURS

Δημοσιευτηκε σε Στήλες ΑΕΚ

0 Σχόλια

Άγιες ημέρες αυτές του Πάσχα. Με γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Στην εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής. Στα 84 πλέον έχω την χαρά και την ευτυχία να θυμάμαι πολλά πράγματα. Όπως και η σημερινή μας ιστορία.

Κάτι τέτοιες μέρες παίζαμε στο Καραϊσκάκη. Γινόταν ένα μίνι τουρνουά μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Κάθε χρόνο. Καταλαβαίνετε τι γινόταν στο γήπεδο. Ο κόσμος είχε τεράστια χαρά. Έβλεπες στα μάτια του μία προσμονή να δει τα ινδάλματά του. Παικταράδες απ’ όλες τις ομάδες. Για ποιον να πρωτοπώ; Αυτό το τουρνουά (Κύπελλο Πάσχα) ήταν για τον κόσμο. Οι αγώνες ήταν φιλικοί.

Το συνεχίσαμε για πολλά χρόνια. Κάποτε όμως σταμάτησε ξαφνικά, χωρίς κάποιος να μας ενημερώσει. Δεν ξέρω τους λόγους. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι οι φίλαθλοι ερχόντουσαν Κυριακή του Πάσχα παρακαλώ, από τις 11, 12, 1 το μεσημέρι με το τάβλι ανά χείρας για να δουν τους αγώνες, οι οποίες θα γινόντουσαν στις 3 μ.μ. ή 4 μ.μ. Όλος ο κόσμος τραγουδούσε. Δεν υπήρχε αυτό που γίνεται τώρα. Ούτε επεισόδια, ούτε τίποτα. Η ατμόσφαιρα ήταν οικογενειακή.

Το γήπεδο ήταν μικρό. Ο κόσμος δεν χωρούσε. Από τη μία κερκίδα έβλεπες φιλάθλους της ΑΕΚ και από την άλλη του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Οι εποχές αλλάζουν. Αλλάζουν και οι άνθρωποι. Δυστυχώς…

Κλείνοντας, θα ήθελα να δώσω τις ευχές μου για το Πάσχα. Όλος ο κόσμος να ευτυχίσει. Θέλω να βλέπω τον κόσμο να ΖΕΙ, να ΧΑΙΡΕΤΑΙ την κάθε στιγμή του. Να ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ. Να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ. Βλέπω μικρούς και μεγάλους που έρχονται στο μαγαζί του γιου μου και παίζουν κανένα τυχερό παιχνίδι μήπως και κερδίσουν και αλλάξει η ζωή τους. Τους το εύχομαι πραγματικά. Ο Θεός πρέπει να εξαλείψει τα πάθη μας και τα λάθη αυτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει ο κόσμος να αναπνεύσει και πάλι. Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *