Το καλύτερο διάστημα για απαντήσεις απ’ όλους…

20
Νοέμβριος
2015

Δημοσιευτηκε απo Νίκος Τσαρούχας

Δημοσιευτηκε σε Στήλες ΑΕΚ

0 Σχόλια

Επιτέλους μετά τη διακοπή, λόγω υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας, πάλι πρωτάθλημα. Λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, (κακή αγωνιστική εικόνα, αλλαγή προπονητή, δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα), είναι μια «πρώτη ευκαιρία» η επανέναρξη να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα σαν μια μικρή επανεκκίνηση στην κούρσα για τους στόχους της. Λαμβάνοντας δε υπόψη τη χρονική περίοδο που συμβαίνει αυτή, τότε μπορεί εύκολα κάποιος να χαρακτηρίσει το επόμενο δίμηνο σαν το καλύτερο διάστημα για απαντήσεις απ’ όλους μέσα στην ΑΕΚ.

Ομάδα Με σύμμαχο το εύκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά της καλείται, βγάζοντας αγωνιστικό εγωισμό, να κάνει ένα σερί νικών και να δείξει ότι άφησε πίσω της μια και καλή την εσωστρέφεια που δημιούργησε η «σφαλιάρα» από τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Επισημαίνω σε αυτό το σημείο ότι το γεγονός της ευκολίας των αγώνων μειώνει κατά πολύ τις όποιες δικαιολογίες σε περίπτωση «γκέλας» και αυτό είναι μια παράμετρος που όλοι πρέπει να την έχουν στο μυαλό τους.

Προπονητής Στον Πογέτ, μέχρι στιγμής, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ούτε μια στιγμή δεν έχει κρυφτεί στις δηλώσεις που έχει κάνει. Δεν έχει ζητήσει μεγάλη πίστωση χρόνου απεναντίας φρόντισε, μιλώντας πριν την διακοπή, να ανεβάσει από μόνος του τον πήχη ψηλά, λέγοντας ότι με το ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής δράσης η ομάδα θα δείξει πράγματα από την δουλειά του. Καλείται λοιπόν κατά πρώτον να μην περάσει κάτω από τον πήχη που από μόνος του ανέβασε. Κατά δεύτερον, μέσω της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, να απαντήσει σε αυτούς που εξέφρασαν (και καλά έκαναν, αλίμονο εάν χλευάζουμε όποια άποψη δεν γίνεται αρεστή στο σύνολο) την απορία τους για το πόσο θα βοηθήσει το μεγάλο ρεπό μέσα στην διακοπή.

Παίκτες Κακά τα ψέματα τα μεγαλύτερα κομμάτια από την πίτα της γκρίνιας το τελευταίο διάστημα τα έχουν μοιραστεί η διοίκηση και ο πρώην προπονητής της ομάδας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι παίκτες βρίσκονται στο απυρόβλητο ή ότι δεν έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Με νωπή ακόμα την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Βάργκας στον προηγούμενο αγώνα  θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν όχι μόνο το βάρος της φανέλας που φορούν, αλλά και την πίεση για αποτελέσματα που αυτή επιτάσσει. Κατά την γνώμη μου πάντως ο παίκτης που χρωστά και πρέπει να δώσει τις περισσότερες απαντήσεις δεν είναι άλλος από τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Η αντιστρόφως ανάλογη, σε σχέση με την αξία του, προσφορά μέχρι τώρα, τα λεγόμενα του σύμφωνα με τα οποία «κάτι χρωστάει στην ομάδα», αλλά και η μουρμούρα γύρω από το θέμα του φορ, που υπάρχει από το καλοκαίρι, επιβάλουν αυτές τις απαντήσεις.

Διοίκηση Η έκφραση «να η ευκαιρία» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της διοίκησης. Οι υπεύθυνοι καλούνται να ξαναβρούν την μεθοδικότητα που είχαν την περσινή ανάλογη περίοδο, τότε που με ταχύτατες κινήσεις κατάφεραν να κλείσουν τους Γιόχανσον και Σιμόες. Στα υπέρ τους πιστεύω θα είναι η γνώση από τα λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό το καλοκαίρι, που μπορεί και πρέπει να λειτουργήσουν σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. Εκτός όμως των μεταγραφών η διοίκηση θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τον φίλαθλο κόσμο. Μια καλή αφετηρία για να αρχίζει να κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η ενημέρωση από μέρος της για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας από εδώ και πέρα, με καθαρές και «παντελονάτες» κουβέντες.

Φίλαθλοι ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚάρα στα δύσκολα, έτσι λέμε, έτσι πιστεύουμε και για μια ακόμα φορά καλούμαστε να το καταθέσουμε με την μαζική παρουσία μας στο ΟΑΚΑ, αρχής  γεννωμένης από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την άλλη εβδομάδα. Επειδή δε όλοι μας, λόγω της απογοήτευσης που νιώθουμε, κάνουμε την κριτική μας στην ομάδα, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η κριτική αυτή έχει μεγαλύτερη αξία όταν συμβαδίζει με την έμπρακτη στήριξη σε κάθε αγώνα που δίνει η Ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *