Ντοκτορά στη μαντεία…

16
Δεκέμβριος
2015

Δημοσιευτηκε απo Νίκος Τσαρούχας

Δημοσιευτηκε σε Στήλες ΑΕΚ

0 Σχόλια

Πιστεύω ότι τέτοιοι αγώνες, σαν και αυτόν με τον Πανιώνιο το Σάββατο, υπάρχουν για να αποδεικνύουν σε πολλούς από εμάς ότι μάλλον θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το επάγγελμα του μέντιουμ. Δεν ανησυχώ πάντως, με όλα αυτά τα τόσο προβλέψιμα που συμβαίνουν στο έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο τέλος μας βλέπω με ντοκτορά στη μαντεία. Όχι βέβαια όλους, στην πορεία θα χαθούμε κάποιοι από θέματα υγείας (ψυχικής και σωματικής) με αυτά που βλέπουμε και ακούμε.

Στα σοβαρά τώρα ο Στυλιαράς στον σαββατιάτικο αγώνα, λόγου του «ύποπτου» τρόπου που σφύριζε (όποιος έχει δει όλο τον αγώνα καταλαβαίνει) στέρησε από τον εαυτό του το μόνο άλλοθι που θα μπορούσε να έχει, δηλαδή ότι απλά είναι κάκιστος διαιτητής και με μικρό ειδικό βάρος. Στέρησε όμως και σε πολλούς από εμάς την δυνατότητα αντικειμενικής κριτικής για την ομάδα, μιας και ουσιαστικά γέμισε με εκνευρισμό και αυτούς που έπαιζαν και αυτούς που έβλεπαν το ματς.

Η ΑΕΚ από την άλλη δεν βρέθηκε σε καλή αγωνιστική βραδιά, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να  της στερούν το δικαίωμα να κερδίζει και στις κακές της στιγμές. Δίκαια λοιπόν φωνάζει. Σημασία έχει βέβαια το να μην φωνάζεις μόνος σου, αλλά πάνω από όλα να δίνεις αφορμή με πράξεις και στους δικούς σου να γίνονται συμπαραστάτες.  Κακά τα ψέματα μέχρι στιγμής η ομάδα δεν έχει καταφέρει να «εκθέσει» κανέναν διαιτητή με την απόδοση της. Ενώ το γεγονός ότι στους αγώνες που έχει δώσει με τους πέντε πρώτους στην βαθμολογία (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Αστέρα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ) έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις δυο βαθμούς. Δεν «ψαρώνει» τον απαιτητικό της κόσμο. Αποδεδειγμένα πια, η διοίκηση της ομάδας δείχνει να έχει επιλέξει τον δρόμο της υπομονής και μόνο ο χρόνος θα αποδείξει (όπως κάνει πάντα) αν αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός.

Αφού αναφέρομαι για τη διοίκηση θα ήταν κρίμα να μην πω ότι είναι από τις λίγες φορές  που αντιμετώπισα τόσο θετικά μια ανακοίνωση της. Συνέβαλε σε αυτό το ότι στο διάβασμα της δεν είδα πουθενά «τσάμπα» μάγκικες κουβέντες. Αντιθέτως είναι από τις λίγες φορές, ίσως και η μοναδική, που από τη διοίκηση δίνεται ένα τόσο συγκεκριμένο deadline για χτύπημα στο σύστημα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει η διοίκηση είναι, μέσω της προσδοκίας που δημιουργεί με αυτήν την ανακοίνωση, να μην βρεθεί εκτεθειμένη στα μάτια των φιλάθλων της.

ΥΓ 1 Μια από τις πρώτες διαφορές  που έχω δει με τον Πογέτ στον πάγκο είναι σίγουρα ο δυνατός τρόπος  με τον οποίο μπαίνει η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά του κάθε αγώνα. Έχει συμβεί σε όλα τα ματς μέχρι στιγμής με εξαίρεση μόνο το ματς με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ 2  Κάποια στιγμή ελπίζω να σταματήσουμε πραγματικά να ασχολούμαστε σαν φίλαθλοι με το τι κάνουν και πως άλλες ομάδες και να κοιτάμε αποκλειστικά τι καταφέρνει σε όλα τα επίπεδα η ΑΕΚ μας και μόνο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *