Δυνατά η ΑΕΚ μπροστά με την Παγκόσμια Α.Μ. Μπότσαρη

09
Ιούνιος
2016

Δημοσιευτηκε απo ΑΕΚ24ΗOURS

Δημοσιευτηκε σε Εραστής της ΑΕΚ

0 Σχόλια

Η Άννα Μαρία Μπότσαρη, προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας γυναικών στο σκάκι από φέτος και 8 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, εντάσσεται στο προπονητικό δυναμικό της ΑΕΚ! Μεταξύ πολλών άλλων επιτυχιών της πρέπει να αναφέρουμε τα τρία παγκόσμια μετάλλια της (το 1988 3η στο παγκόσμιο νεανίδων, το 1989 επίσης 3η  και το 1990 2η!), το χρυσό της μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων γυναικών το 1989 με  τη συμμετοχή της στη 2η σκακιέρα της Εθνικής μας ομάδας, τις 15 συμμετοχές της σε Σκακιστικές Ολυμπιάδες (από ηλικία 14 ετών μέχρι και το 2014, με 6η θέση το 1988), το χρυσό Μεσογειακό της μετάλλιο το 2008, τα πολλά χρυσά Βαλκανικά της μετάλλια, τα 4 πρωταθλήματα και τα 6 κύπελλα Ελλάδας που κατέκτησε με το ΣΟ Καβάλας. Αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα από το 1985 μέχρι και φέτος! Το 2001 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο), ενάντια σε 1102 αντιπάλους σε συνολικά 33 ώρες ασταμάτητου παιξίματος (7 ισοπαλίες, 1095 νίκες), στα Καλάβρυτα. Το ρεκόρ κατέγραψε το βιβλίο Γκίνες το 2002!

 

Η Άννα Μαρία Μπότσαρη θα αναλάβει μαθήματα σε παιδικά τμήματα, αλλά και ενηλίκων στις Ακαδημίες της ΑΕΚ σε Νέα Φιλαδέλφεια και Καλλιθέα. Ήδη όμως η ΑΕΚ αναζητά τη δυνατότητα να δημιουργηθούν και άλλες Ακαδημίες του σκακιστικού τμήματος σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου ή σε άλλες πόλεις, σε χώρους που μπορούν να διαθέσουν σύνδεσμοι φιλάθλων της ΑΕΚ.

 

Τις Ακαδημίες θα πλαισιώσουν και άλλοι ισχυροί προπονητές.

 

Μια άλλη σκακίστρια με μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες εντάσσεται και αυτή στο δυναμικό του σκακιστικού τμήματος της ΑΕΚ.

 

Η Βιργινία Ψωμά, διεθνής προπονήτρια, διαιτήτρια και διοργανώτρια με μεγάλη εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναλαμβάνει το ρόλο του Γενικού Αρχηγού του σκακιστικού τμήματος. Με τη βοήθεια του Χρήστου Πιλάλη, εφόρου του τμήματος (από το 2005), διεθνή εκπαιδευτή και διεθνή διαιτητή, καταστρώνουν τη στρατηγική ανάκαμψης της ΑΕΚ στο σκάκι. Μετά τη φετινή πτώση της ΑΕΚ στη Β΄Εθνική, γεγονός που προέκυψε από οργανωτικές αδράνειες του τμήματος, η ΑΕΚ θα στηριχτεί στο καλό ρόστερ που έχει σε ενήλικες και παιδιά αλλά και σε νέες μεταγραφές, για να συνεχίσει τη λαμπρή μέχρι το 2016 πορεία της.

 

Την Κυριακή που πέρασε, στο Κύπελλο Αττικής για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 14 ετών η ΑΕΚ παρά το ότι για αντικειμενικές δυσκολίες δεν είχε στους 3 από τους 5 αγώνες τον ταλαντούχο και ισχυρότατο Πάνο Σιμιτζόγλου, τερμάτισε 6η ανάμεσα σε 29 ομάδες. Την ομάδα αποτέλεσαν οι:

 

Πάνος Σιμιτζόγλου, Γιάννης Γκίκας, Γιώργος Μπενίσης, Ερνέστος Πιλάλης, Μαρίνα Γκίκα.

 

Στο σχολικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε το σχολείο ΄΄Ευρωπαϊκό Πρότυπο΄΄ ο 10χρονος Ερνέστος Πιλάλης πήρε την πρώτη θέση και ως έπαθλο χρυσό μετάλλιο, μια υποτροφία και μια ωραία σκακιέρα!

 

Στις 2 Ιουλίου ομάδα της ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλική συνάντηση την σκακιστική ομάδα της KASAPI (Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων στην Ελλάδα), πιθανά στα πλαίσια του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα γίνει στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις Ακαδημίες του σκακιστικού τμήματος:

 

Βιργινία Ψωμά (6972252954), Χρήστος Πιλάλης (6974665664).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *