Aπό τους «κιτρινόμαυρους» εξαρτάται απολύτως…

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ πέρασε τη Σέλτικ λέγανε οι πιο πολλοί πως απέναντι στη Βίντι (πάλαι ποτέ Βιντεότον) ήμασταν η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρουμε την πρόκριση. Μία σειρά σταθμισμένων παραμέτρων οδηγούσε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Και αυτό, μάλιστα, ίσως να άγχωνε αρκετούς ανάμεσα μας… Μετά τον πρώτο αγώνα μεταξύ της Ένωσης και της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας νομίζω πως πιστοποιήθηκε η (υπέρ της δικής μας ομάδας) αρχική εκτίμηση των περισσοτέρων…

 

Η ΑΕΚ στα (αρκετά) διαστήματα που έπαιξε καλά στη Βουδαπέστη έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα από τη Βίντι. Αν στη ρεβάνς βγάλουμε φερ΄ειπείν ένα ογδοντάλεπτο με σταθερή παρουσία, δίχως τρανταχτές αυξομειώσεις, θα περάσουμε μάλλον με δεύτερη νίκη. Όμως στο γήπεδο της Φερεντσβάρος, όπως και με τη Σέλτικ (και στη Σκωτία και στον αγώνα του ΟΑΚΑ), οπισθοχωρήσαμε για ένα αρκετά σεβαστό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να κινδυνέψουμε στο τέλος να μη φύγουμε με τη νίκη. Πόσο κρίμα και άδικο θα ήταν να μην έπαιρναν τη νίκη οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη απέναντι στη Βίντι… Απέναντι σε μία ομάδα που δεν μας τρόμαξε ακόμα και στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μας προβλημάτισε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχει σημασία αυτό. Γιατί μετά το πρώτο ενενηντάλεπτο αποδείχτηκε πως από τους «κιτρινόμαυρους» εξαρτάται απολύτως το τι θα γίνει στον επαναληπτικό.

 

Η ΑΕΚ έχει φτιάξει προοπτική για τον εαυτό της. Δούλεψε σκληρά για χρόνια, και με συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα, για να μπορεί τώρα να θεωρήσει πως βρίσκεται στο κατώφλι των ομίλων του Champions League. Στις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της ποδοσφαιρικής Γηραιάς Ηπείρου! Πλέον δεν μπορούν να έχουν αμφιβολίες ούτε οι πιο δύσπιστοι. Μόνο οι εχθροί και οι επιτηδευμένοι επικριτές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το αυτονόητο. Πως η ΑΕΚ προχωράει κάθε φορά ένα βήμα μπροστά.

 

ΥΓ. Όμως για το επόμενο βήμα θα μπορούμε να μιλήσουμε με σαφήνεια και ουσία όταν αυτό ολοκληρωθεί. Δηλαδή μετά τον αγώνα του ΟΑΚΑ απέναντι στη σκληροτράχηλη (αλλά συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων) ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς. Προς το παρόν καταγράφουμε τα θεσπέσια στατιστικά, αναδεικνύουμε τα ρεκόρ που κάνουμε, πανηγυρίζουμε για το πρώτο διπλό της ΑΕΚ στο Champions League (ανεξαρτήτως φάσης) μετά το 2006, και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε μπροστά σε αυτά που έρχονται. Ας είμαστε συγκρατημένοι, γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό που μας αξίζει δίχως κινδύνους και στο κατάλληλο timing.

 

ΥΓ1. Προς ώρας; Όσο ξενέρωτο κι αν ακούγεται σε κάποιο βαθμό, ενώ δεν είναι καθόλου γιατί το νικηφόρο ξεκίνημα είναι αναγκαίο πολύ, μας περιμένει το Σάββατο στην πρεμιέρα της φετινής Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας -αφού τελικά αποφεύχθηκε η αναβολή της παρθενικής αγωνιστικής λόγω της διένεξης για το πόσες ομάδες θα ανέβουν (από τη Football League) και πόσες θα πέσουν φέτος από τη Super League- κάνει πρεμιέρα (μπροστά στο κοινό της) και αυτό ως γεγονός από μόνο του συγκεντρώνει πάνω του τα απαραίτητα βλέμματα για εύρος λόγων που όλοι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *