Original Περιστερίου: Τα χρόνια αυτά κάποιοι τα λεν’ φωτιά… εμείς τα λέμε δέντρο!!!

Η δεκαετία του 1980 χαρακτηρίζεται από πολλούς ορόσημο και δεκαετία σταθμός, καθώς ήταν πολύ έντονη, πολυτάραχη και εκρηκτική. Η περίοδος αυτή ήταν πολύ γόνιμη σε νεανικές δράσεις, ενώ η πολιτική και κοινωνική ιστορία χαράζει την δική της πορεία. Σημαντικό ρόλο τις χρονιές αυτές, έπαιξαν και διάφορα καλλιτεχνικά δημιουργήματα που βρισκόντουσαν σε έξαρση. Πάνκ, ροκ, heavy metal, φρικιά, new wave, disco, κροκάνθρωποι, δημιουργούν ένα περίεργο μωσαικό, που είχε ως επίκεντρο την πλατεία Εξαρχείων και τις γύρω γειτονιές, μέχρι τα άγονα και άγνωστα μέχρι τότε ερημονήσια. Τα γήπεδα και η οπαδική δραστηριότητα δεν μένουν καθόλου πίσω σε όλο αυτό, αντιθέτως υπάρχει πλήρης άνθηση, με αποτέλεσμα τα στάδια να γεμίζουν ασφυκτικά, με τα πρώτα σοβαρά γεγονότα και άγρια επεισόδια να κάνουν την εμφάνιση τους. Σύνδεσμοι και οργανώσεις δημιουργούνται και κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Καπνογόνα, πυρσοί και δίχρωμα πανό ομορφαίνουν τα γήπεδα, ενώ ρυθμικά συνθήματα δίνουν άλλη αισθητική στους αγώνες.

 

Ένα επιβλητικό μαύρο πανό με μια νεκροκεφαλή κοσμεί το κεντρικό “Π” της περιβόητης “Σκεπαστής”. Το κακόφημο μα παρόλα αυτά ρομαντικό σημείο συγκέντρωσης και οργάνωσης των οπαδών της Α.Ε.Κ. τραβά τα βλέμματα όλου του κόσμου κάθε φορά που η Α.Ε.Κ. αγωνίζεται στο Νίκος Γκούμας. Η Original 21 έχει ήδη ανοίξει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και έχει την δική της ταυτότητα και χαρακτήρα σε αυτή την χρονική περίοδο, εντός και εκτός γηπέδων. Οι ιδέες, οι αξίες, η δομή και οι δράσεις της Original 21, ήταν πρωτόγνωρες για την εποχή και σίγουρα σπάνιες και δυσεύρετες μέχρι και σήμερα.

 

Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο και αποτέλεσμα την γιγάντωση της οργάνωσης. Έτσι, μετά από το “δωματιάκι” που ήταν και το εφαλτήριο μας, το Γκύζη, την Ελευσίνα και το Μπραχάμι, σειρά είχε και το Περιστέρι. Στις 6/7 του 1987 πήραμε την φωτιά που έκαιγε για τα καλά στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και την φέραμε στο Περιστέρι με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουμε και να διακινήσουμε την ένδοξη ιστορία της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως, ενώ παράλληλα να εξαπλώσουμε την κουλτούρα και την φιλοσοφία της οργάνωσης. Το στοιχείο βέβαια της Α.Ε.Κ. εδώ, ήταν πάρα πολύ έντονο από τότε, έχοντας μάλιστα ήδη, έναν πολύ δυνατό σύνδεσμο φίλων της ομάδας στην περιοχή, που μετά από μια προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάϊο 1958 με έναν πολυδύναμο σύνδεσμο δυτικών προαστίων, κατέληξε και επίσημα το 1964 με την ονομασία “Σύνδεσμος Α.Ε.Κ. Περιστερίου” που λειτουργεί έως και σήμερα. Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν όλοι μας την δυναμική της Α.Ε.Κ. στην ευρύτερη περιοχή, το ξεκίνημα του club μας έγινε με τους καλύτερους οιωνούς και ήταν φανερή και αναπόφευκτη η συσπείρωση όλο και περισσότερων φίλων της ομάδας από τις πρώτες κιόλας μέρες. Σε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν μέχρι να φτάσουμε στο τώρα, προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ένα ατόφιο κράμα με σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση, με εντονότατη και πολύπλευρη δράση, με ριζοσπαστικές ιδέες, με μια τίμια και ασυμβίβαστη στάση ζωής που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και σε ότι αυτός σέρνει μαζί του. Την διαδρομή μας μέχρι σήμερα, φυσικά δεν θα την κρίνουμε εμείς και σίγουρα δεν χωράει να την αποτυπώσουμε σε μερικές γραμμές.

 

Το μόνο σίγουρο όμως είναι, πως τριάντα χρόνια μετά, είμαστε στη θέση να πούμε ξεκάθαρα, πώς νιώθουμε υπερήφανοι που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να καίει η φλόγα της Original 21 στο Περιστέρι και να εξαπλώνει αδιάκοπα της Α.Ε.Κ. το μεγαλείο. Πώς καταφέραμε να ακούγεται η φωνή μας από την μια άκρη του κόσμου στην άλλη, καλλιεργώντας και διεκδικώντας τον σεβασμό που ενώνει ανθρώπους, δημιουργώντας φιλίες και δυνατούς δεσμούς. Είμαστε στη θέση να πούμε ξεκάθαρα, πως βάλαμε γερές βάσεις για τόσα κι άλλα τόσα χρόνια, κάνοντας πέρα και συνάμα εχθρό μας, την οποία προσωπική ματαιοδοξία μπορεί να είχε ο καθένας και πως ευτυχώς δεν ”επενδύσαμε” σε τέσσερα ντουβάρια μόνο, άλλα σε ανθρώπους γνήσιους με συνείδηση, που δεν σταματούν λεπτό να διεκδικούν το δίκαιο και να αγωνίζονται για ζωή.

 

ΥΓ1: Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ξεκινάει ακόμα μια γεμάτη χρονιά από δράσεις που επίκεντρό τους θα είναι τα τριάντα χρόνια του club.

 

ΥΓ2: Ιστορία έχουν πολλοί, διάρκεια λίγοι.

 

ΥΓ3: Δε νοείται Α.Ε.Κ. χωρίς εμάς.

 

6/7/1987 – 6/7/2017

 

30 ΧΡΟΝΙΑ Original 21 Peristeri Club

ΑΕΚ24ΗOURS

γκξγη κξγκξηγ ηξγ κξγκξη γκξηκξηγ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *